Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: [email protected] Бързите тестове за коронавирус само така се

...
Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg Бързите тестове за коронавирус само така се
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Бързите тестове не са толкова бързи и с тях не може да се каже колко болни имаме в страната

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: [email protected] 

Бързите проби за ковид единствено по този начин се назовават, тъй като се вършат елементарно. Има две групи бързи проби - тези, които потвърждават антиген, т.е. съществуване на вируса в засегнатите тъкани на задния назофарингс. Това проучване може да ес направи на един доста ранен стадий в хода на самото заболяване. Т.е. стартира ли да ти тече носа, да те боли гърлото, да губиш усет и в случай че ти се вземе материал за проучване, може да се потвърди съществуване на вируса в горните дихателни пътища. 

Втората група бързи проби са за доказване на антитела и имунен отговор в индивида. Антитела могат да се получат, в случай че се заразиш през днешния ден, след четвъртия ден към този момент започваш да отделяш вируса, на петия ден може да получиш признаците и чак на 7-10 ден от началото на болестта може да получиш антитела, които доста елементарно и бързо могат да се открият в капчица кръв. Но това може да стане 7 или 10 дни след първия контакт на пациента с вируса. Тестът е бърз, само че той демонстрира, че ти към този момент си развил болестта и си раазвил имунен отговор. 

Това заяви проф. Тодор Кантарджиев от Националния щаб.

Мнението на щаба е която болница може да си обезпечи такива проби, да ги употребява. Само че тези проби са относително нови и несигурни. Затова не стават за надзора над болестта. Не може по бързи проби да кажем какъв брой заболели имаме в страната, изясни професорът. 

 

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Ус
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР